Kľúčovou otázkou pre riadenie výrobného procesu je kvalita nameraných údajov. Kvalita týchto údajov súvisí so štatistickými vlastnosťami sytému merania, ktoré je možné využívať pre analytické štúdie pre zvýšenie poznatkov o príčinách ovplyvňujúcich proces.
Cieľ kurzu:
Cieľom kurzu je vysvetliť:
- vlastnosti systému merania
- druhy variability v systémoch merania
- chyby merania ako sú strannosť, stabilita, linearita, opakovateľnosť a reprodukovateľnosť
- návody pre stanovenie spôsobilosti meracieho systému, vrátane kritérií a posudzovania prijateľnosti meracieho systému
Obsah kurzu:
- Základné pojmy, účel a terminológia
- Vývojový diagram použitia analýzy meracích systémov
- Zdroje variability merania a vplyv na rozhodovanie
- Popis variability (stabilita, strannosť, linearita, opakovateľnosť a reprodukovateľnosť)
- Rozlišovacia schopnosť systému merania
- Stratégia a príprava na posudzovanie systému merania
- Štúdie spôsobilosti priamo ukazujúceho systému merania/kvantítatívne údaje/
- Štúdie porovnávacích systémov merania/atributívne, kvalitatívne údaje/
- Rôzne grafické a analytické metódy
Kurz je určený:
Pre všetkých, ktorí chcú získať, alebo si zvýšiť odbornú kvalifikáciu.
Pre registráciu na požadovaný termín kliknite na miesto kurzu.